设为首页 | 加入收藏

欢迎访问彩票大赢家走势图-排五走势图彩票大赢家-彩票大赢家基本走势图

排五走势图彩票大赢家 >> 广州海洋馆-歪斜的五角形房顶和立面上部覆盖了近3000平方米的太阳能电池板




Brattorkaia动力大楼坐落挪威的特隆赫姆市(Trondheim)。该地坐落北纬63度,所以一年四季的太阳光照量差异极大。

这为探究如安在充溢应战的条件下获取和贮存太阳能供给了一个共同的时机,这座18000平方米的大楼坐落港口邻近,大楼止境经过一座人行桥与特隆赫姆中心火车站相连。滨水区外立面是这栋修建最薄的一面,使得该项目能够与相邻项目进行相似规划的解读。而一旁的特隆赫姆峡湾,还会倒映出大楼立面所掩盖的黑色铝和太阳能面板。

均匀而言,这栋动力大楼所发生的电量远超过其每日消耗量的两倍,并将经过当地的微电网为自己、周边社区、电动公共轿车、轿车和船舶供给可再生动力。


Powerhouse Brattorkaia is located in Trondheim, Norway, 63 north of the Earth’s equator, where sunlight varies greatly between the seasons. This presents a unique opportunity to explore how to harvest and store solar energy under challenging conditions. The 18 000 m^2 广州海洋馆-歪斜的五角形房顶和立面上部覆盖了近3000平方米的太阳能电池板office building is situated by the harbor and connects to Trondheim Central Station via a pedestrian bridge on the rear end of the building. The waterfront facade is the slimmest face of the building, allowing the project to be read at a similar scale with its neighbors. Clad with black aluminum and solar panels, the facade is reflected in the adjacent Trondheim Fjord. On average, Powerhouse Bratt?rkaia produces more than twice as much electricity as it consumes daily, and will supply renewable energy to itself, its neighboring buildings, electric buses, cars and boats through a local microgrid.





该项意图方针有三个:最大极限地运用修建物发生的清洁动力,最大极限地削减运转所需的动力,并为租户和群众供给一个舒适的空间。这座修建的选址经过精心选择,以保证在白天和四季都能最大极限地露出在阳光下。其歪斜的五角形房顶和立面上部掩盖了近3000平方米的太阳能电池板,战略性地放置以获取尽或许多的太阳能。在一年多的时刻里,运用清洁、可再生动力的总发电量约为50万千瓦时。实际上,这座修建的两层功用是作为城市中心的一个小型发电厂。藏于大楼脚下且空间足够的储电室,则能够处理大楼夏冬两季光照时刻极点化的气候限制。

The aim of the project is threefold; to maximize the amount of clean energy produced by the building, to minimize the energy required to run it, and to serve as a pleasant space for its tenants and the general public. The building’s site has been carefully chosen to ensure maximum exposure to the sun throughout the day and seasons. Its skewed, pentagonal roof and the upper part of the facade is clad with almost 3 000 m^2 of solar panels, strategically placed to harvest as much solar energy as possible. Over a year, this amounts to a total of about 500 000 kWh with clean, renewable energy. In effect, the building dually functions as a small power plant in the middle of the city. Ample space for energy storage is built into the building footprint, allowing it to store surplus energy in the summer months of near-total daylight, to then use it in the winter months when daylight is at a minimum.





该修建十分节能,运用一系列技能从根本上削减日常运营的动力消耗。这是经过将大楼的隔热功率说到最大、设备空气流转的智能设备以削减供热需求、通风和灰水(除卫生间外的一切废水)的热收回战略拟定、运用海水进行制冷和供热、以及节能电器的大规划运用。在整个修建造计过程中,光照条件都得到了优化,人工光的运用也被控制在最低极限。


The building is extremely energy efficient, leveraging a series of technologies togtac吉利问诊系统 radically reduce energy use for its daily operations. This is accomplished through insulating the building for maximum efficiency, installing intelligent solutions for airflow to reduce the need for heating, heat recovery solutions for ventilating air and greywater (wastewater from all sources except toilets), using seawater for heating and cooling and implementing only energy-efficient electrical appliances. Daylight conditions are optimized throughout the building design and artificial light use is kept at a minimum.





为了让人类在这个星球上继续生计和繁殖,咱们还要在寓居的大楼内度过人生的大部分韶光,在制作这些修建时,自然保护和动力功率就成为了人们是否能够诗意栖居的考量要点。作为世界上最北端的动力活跃型修建,brattorkaia动力大楼正在为负责任地建造咱们未来的家乡和作业空间建立典范。


For humans to continue to live and thrive on this planet, and in the buildings we inhabit and spend most of our lives in, these need to be built with as much consi广州海洋馆-歪斜的五角形房顶和立面上部覆盖了近3000平方米的太阳能电池板deration for natural preservation and energy efficiency as for the comfort of the people inside them. As the world’s northernmost energy-positive building, Powerhouse Brattorkaia is setting an example for responsibly constructing our homes and office spaces for the future.





光的天井

从港口的正面看,修建立面向内歪斜,旨在出现修建所迸发出的能量。与之相反的是,这栋修建歪斜的房顶在它的规划中心露出了一个缺口,以给大楼的室内供给光照。在这个光井的中心,则是一个公共花园的中庭,在为职工供给休闲空间的一起,还削减了楼内的人工照明需求。一起,修建师还在花园周围设备了水平向的玻璃窗户,旨在照亮底层的餐厅。这个歪斜的光井,不但能够将光线引进大楼的每一层,还能够给楼内的职工供给一个绝佳的城市视界。调配巨大的玻璃窗户,给大楼的室内带来了足够的光照和迷人的作业环境。


Viewed from the harbor front, the building facade’s sides cants inwards, bringing associations to how the building is bursting with energy. From the opposite approach, the sloping roof of the building reveals a cutout in the center of its plan that allows daylight to flow into the office spaces. Within this illuminated core is an atrium that functions as a public garden with horizontal glass windows on the sides, providing skylight into the below canteen. This skewed lightwell allows daylight to enter the building on every floor and gives the people working inside a great view of the city. The atrium also limits the amount of artificial light needed inside the building. Large glass windows and pleasant open spaces flooded with daylight contribute a comfortable and inviting work environment.





为了削减照明的动力消耗,修建选用了“液体光”(liquid light)的概念,答应人工光依据修建内的活动和运动平稳地上下调暗。归纳考虑,这些战略使得发电站brattorkaia的照明能耗仅为平等广州海洋馆-歪斜的五角形房顶和立面上部覆盖了近3000平方米的太阳能电池板规划的典型商业作业楼的一半左右。

In order to reduce energy use on lighting, the building employs a concept called “liquid light”, which allows the artificial light to smoothly dim up and down according to the activity and movement in the building. Taken together, these strategies allow Powerhouse Brattorkaia to consume only about half the amount of energy for lighting than a typical commercial office building of comparable size would.





修建为不同的商业租户供给了作业空间,包含修建和航运公司,一起也为一个重要的公共项目供给了住宅。大楼的一层,则是咖啡厅和拜访中心,面向特隆赫姆的一切市民敞开,并一起还为校园安排和社会群众,供给必定的教育资源。游客中心阐释了发电站的动力概念,并支撑群众对未来可继续修建战略的常识和评论。


The building provides office spaces for a diversity of commercial tenants, including construction and shipping firms, while also housing a significant public program. A cafe and a visitor center at th广州海洋馆-歪斜的五角形房顶和立面上部覆盖了近3000平方米的太阳能电池板e ground floor are open to the people of Trondheim as an educational resource for school groups and the general public alike. The visitor center explicates the energy concept of the Powerhouse and supports public knowledge and discourse on sustainable building strategies for the future.








通风和供热技能

动力大楼优先考虑修建物寓居者的身体舒适度和幸福感,并选用平衡其对新鲜空气和热舒适度与极点节能的战略。通风体系为室内空间供给新鲜迷人的空气,并习惯当地温文湿润的气候。作业室景象包含调理通风的空气供给技能设备,以让新鲜空气在楼层间缓慢的流转,而换气作业则只会集在楼梯井区域。此外,修建的结构体系由热质量低排放混凝土组成,经过天花板上的战略切断露出出来,以吸收并保持室内的冷热条件,从而在不运用电能的前提下,调理楼内的温度。


The Powerhouse prioritizes the physical comfort and well-being of the building’s occupants with strategies that balance its focus on fresh air and thermal comfort with extreme energy-efficiency. The ventilation system provides pleasant and clean air to the indoor spa广州海洋馆-歪斜的五角形房顶和立面上部覆盖了近3000平方米的太阳能电池板ces and accommodates Trondheim’s mild and humid climate. The office landscape contains technical installations for air supply that regulate ventilation. The air is let out close to the floor at low speed, while the extraction takes place centrally by suppression in the stair shafts. Further, the building’s structural system consists of thermal mass – low-emission concrete – which is exposed through strategic cutouts in the ceiling. The mass absorbs and retains heat and cold and helps regulate the temperature in the building without using electricity.







就其尽力而言,Brattorkaia发电厂获得了BREEAM出色认证,这是世界领先的可继续性评价办法对财物环境、社会和经济可继续性绩效的最高排名。此外,Brattorkaia动力大楼还在必定程度上,为巴黎协议所提出的1.5摄氏度全球温控方针,供给了或许的处理途径。


For its efforts, Powerhouse Brattorkaia has received the BREEAM Outstanding certification, the highest possible ranking by the world’s leading sustainability assessment method for an asset’s environmental, social and economic sustainability performance. Its solutions support the UNFCCC Paris Agreement that pursues efforts to limit the global temperature increase to 1.5 degrees Celsius.











总平面图






平面图




立面图


修建师:Snohetta

地址:挪威

面积:17800平方米

拍摄:Ivar Kvaal

版权归原创者一切,如触及侵权请联络后台删去



上一条      下一条
返回顶部